Het bestuur bestaat uit de volgende personen:

Annemarie Goedmakers (voorzitter)

Annemarie Goedmakers

 

 

 

 

 

Annemarie Goedmakers (25-03-1948) heeft biochemie gestudeerd en is gepromoveerd op een aquatisch ecologisch onderzoek. Ze is werkzaam geweest bij de UvA, het ministerie van WVC en bij DHV (o.a. in Zuid-Afrika). Ze is lid geweest van het Europees Parlement. Ze werkte achtereenvolgens als directeur Duurzame Energie en als directeur Duurzaamheid bij Nuon. Ze was lid van de RNMO en de NAR, tweede vicevoorzitter van de PvdA, lid van de Universiteitsraad van de LU Wageningen en voorzitter van de Stichting Aap en Milieudefensie. Ze is ook voorzitter van FRES.

Jan Boekelman (penningmeester)

boekelman_web

 

 

 

 

 

 

Jan Boekelman is een professional met ruime ervaring in Finance. De basis van zijn carrière is gelegd tijdens 15 jaar bij de Koninklijke Nederlandse Shell Groep in verschillende financiële opdrachten op locaties over de hele wereld. In die jaren heeft hij ervaring opgedaan in alle aspecten van Finance: control, treasury en audit. In het eerste deel van zijn Shell loopbaan heeft hij veel managementvaardigheden opgedaan. In latere jaren heeft hij met succes grote veranderingen en reorganisaties geleid bij diverse maatschappijen. Bij Nuon heeft hij zijn carrière verder versterkt in een senior management rol, zoals de Group Controller. Momenteel is Jan financieel directeur bij EBM.

Joris Pinkster (secretaris)

DSC_9283

 

 

 

 

 

Joris Pinkster is moleculair bioloog. Tijdens zijn studie heeft hij onderzoek gedaan bij de VU en de University of Wisconsin. Hij was student assistent bij biochemische practica voor eerste en tweede jaars. Hij heeft stage gelopen bij de VN in New York bij de afdeling duurzame ontwikkeling. Na zijn afstuderen heeft hij gewerkt voor het Ministerie van LNV en de afdeling Internationale Zaken van het Ministerie van VROM.

Tedros Medhin

DSC05123

 

 

 

 

 

Tedros Medhin (27-02-1987) was de beste vriend van David. Hij heeft samen met hem op het Stedelijk Gymnasium in Nijmegen gezeten. Zij hebben vijf jaar bij elkaar in de klas gezeten en gingen samen veel op reis. Tedros heeft een master in Corporate Communications aan de Universiteit van Amsterdam. Hij werkt momenteel als projectmedewerker bij Wetlands International en is lid van de IUCN Commission on Ecosystem Management.

Rene Henkens

rene-henkens

 

 

 

 

 

Met een educatieve achtergrond in de ecologie, heeft Rene Henkens uitgebreide expertise opgebouwd in natuurbehoud en duurzame ontwikkeling van toerisme. Hij heeft jarenlange ervaring in onderzoek en onderwijs, met de Wageningen Universiteit en Research Centrum (WUR) als basis. In  Europa, Azië en Afrika werkte hij aan een aantal projecten op het gebied van beheer van beschermde gebieden, ontwikkeling van duurzaam toerisme en capaciteitsopbouw. Vaak in de positie van projectmanager of training directeur. Hij deed zijn belangrijkste ervaring op via een lange termijn opdracht als assistent-manager van het Hustai Nationaal Park in Mongolië, waar hij o.a. verantwoordelijk was voor de opleiding, ontwikkeling en implementatie van een duurzame ontwikkeling van het toerisme strategie. Op dit moment is hij ook bestuurslid van de Stichting Chimbo die gericht is op de uitvoering van het ‘Hustai-model’ voor het behoud van de West-Afrikaanse chimpansees in Guinee-Bissau. Opdrachten in Nederland en Europa zich richten op Natura2000, net als een aantal project management opdrachten in Kroatië en Turkije tussen 2007-2012.

Norbert de Munnik

Norbert

 

 

 

 

 

Norbert de Munnik is als advocaat werkzaam bij NautaDutilh. Hij is gespecialiseerd in algemeen bestuursrecht en in het bijzonder in milieu- en natuurbeschermingsrecht; daarnaast houdt hij zich in zijn praktijk bezig met product- en voedselveligheidsregelgeving. Norbert is lid van de IBA en ABA en verschillende nationale milieurechtorganisaties. Hij publiceerde regelmatig in de Staatscourant en trad ook vaak op als spreker over verschillende milieurechtelijke onderwerpen. Norbert is ook lid van het bestuur van Stichting Reservaten Przewalski Paard waar hij al de nodige ervaring heeft kunnen opdoen in natuurbehoud en ecotoerisme, met name in Mongolië.

Daarnaast wordt het bestuur ondersteund door:

Piet Wit

Untitled1

 

 

 

 

 

Piet Wit is landbouwkundige en ecoloog. Hij heeft in 40 jaar ruime expertise opgedaan op het gebied van natural resource- en biodiversiteitmanagement. Naast zijn Nederlandse ervaring heeft hij in de meeste West-Afrikaanse landen, de Sahel regio, oost-, centraal- en Zuid-Afrika en Azië gewerkt. Zijn ervaring omvat onder andere lange termijn missies in Nigeria, Kameroen en Mongolië op het gebied van behoud van biodiversiteit, ‘participatory management’ van beschermde gebieden en hun buffer zones. Daarnaast heeft hij een sterke achtergrond in training en opleidingsmanagement. Hij is sinds 2008 voorzitter van de Commission on Ecosystem Management van IUCN.